10.000 er med i Lions-foreningene i Norge. Kun 20 prosent er kvinner. Lions Vestby har ikke bidratt til en stadig økende kvinneandel – før nå.

Siste klubbkveld ble holdt på Vestby Prestegård i desember, med sosialt samvær som viktigste sak på agendaen for den lokale Lions-foreningen.

Fram til 2020 har Lions i Vestby vært en mannsbastion. Det valgte foreningen imidlertid å gjøre noe med, på terskelen til det nye tiåret.

Ulike modeller

Enkelte kommuner har en egen Lions-forening for kvinner, som Lions Club Ås/Eika. I Vestby satser man på en annen modell. Et punkt på programmet under desembermøtet var opptak av klubbens første kvinnelig medlem.

Mona Damengen Brandborg (58) fra Son blir dermed historisk.

«Lions Vestby er stolte av det arbeid vi gjør for andre lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Med Mona på laget er vi nå 27 medlemmer. Hun brenner for å hjelpe de som ikke alltid passer inn i A4- rammen i samfunnet og Lions mål og etiske norm omfatter også disse», skriver foreningen.

Selv synes pionéren, i lokalforeningsammenheng, dette var stas:

– Dette er helt nytt for meg, og aller først skal jeg bli kjent med Lions. Jeg gleder meg og håper å bidra med det jeg kan, sier hun til Vestby Avis.

– Og jeg håper selvsagt også å få selskap av flere kvinnelige medlemmer etter hvert, legger hun til.

 

Vil utvikle seg videre

– Som andre frivillige foreninger, ønsker vi påfyll av flere medlemmer, så vel kvinner som menn, sier presseansvarlig Tom Schrøder-Nielsen i foreningen.

Han viser til at foreningen også er opptatt av å verve yngre mennesker, som forhåpentligvis kan bidra med inspirasjon og nye spennende prosjekter. Kvinneandelen i Lions Norge er i dag på rundt 2000 medlemmer, 20 prosent av medlemsmassen. Tallet er stigende.

– Lions er venner som hjelper andre, og med flere hender kan vi hjelpe flere. Vi kan tilby en meningsfylt fritid og trivelige medlemsmøter i et nettverk preget av gjensidig vennskap og forståelse. Barn og ungdom, eldre og funksjonshemmede er prioriterte målgrupper, nevner Schrøder-Nielsen.

Les mer i Vestby Avis

Kontaktinformasjon til klubben finner dere på klubbens egen hjemmeside:  www.lions.no/vestby

Mer informasjon om Lions Norges aktiviteter og arbeid, finner dere her:  www.lions.no