Vestby 25. mars 2020: Kursholderen satt i England, lærerne i hver sin stue i Vestby. – Fungerte kjempefint, sier Marianne Thorvaldsen, rektor på Vestby ungdomsskole.

Her sitter 45 Vestby-lærere på kurs i hver sin stue

45 lærere fra Vestby ungdomsskole hadde kurs denne uken. Helt smittefritt, for alle satt hjemme i sin egen stue. Foto: Trond Rekstad

Denne uken var det planlagt et nytt kurs for Vestby-lærere i regi av Lions program Mitt Valg. Lions Vestby har i snart fem år støttet Vestby-skolene med midler til å sende lærere på kurs – til stor glede for alle parter.

Men som følge av tiltakene for å redusere smitte av koronaviruset, måtte man tenke nytt. Det løste seg heldigvis veldig fint.

– Det er første gang Mitt Valg har et digitalt kurs i Norge, så vi var veldig spente, sier Trond Rekstad, seniorinstruktør i Mitt Valg, som holdt kurset for Vestby-lærerne.

Rekstad bor for tiden i England, noe som selvsagt ikke hadde noe å si da kurset var digitalt.

– Kursene våre er om relasjoner og sosiale ferdigheter, så det at vi ikke skulle møtes var jeg spent på. Jeg skal innrømme at det var annerledes, man får ikke den personlige nærheten vi er opptatt av, men samtidig var jeg overrasket over hvor samlende det var. Det fungerte faktisk veldig fint, sier Rekstad.

God på det digitale

Det er Marianne Thorvaldsen, rektor på Vestby ungdomsskole, enig i.

– Det fungerte kjempefint! Alle kunne se alle, og at alle satt på ulike steder og også i forskjellige land var ikke merkbart. Jeg er stolt over personalet som er så sporty som stiller positivt opp som prøvekaniner til nye ting, sier rektoren om hennes 45 lærere og assistenter som deltok på kurset.

– I disse dager hvor vi gjennomfører skole hjemmefra erfarer vi at vi lærer mye og terskelen for å dele, samarbeide, og være på skjerm med mikrofon og hodetelefoner blir en trygg vane. Vi blir gode på digital skole, sier Thorvaldsen.

Flere muligheter

Rekstad forteller at kursinnholdet var akkurat det samme som det ville vært om de møttes fysisk. Men at man nå har fått erfaring med at kursene fungerer digitalt også, tror han er bra for fremtiden.

– Det gir oss flere muligheter, også etter koronakrisen. Og det at vi faktisk kan tilby kurs i denne spesielle tiden vi er i, synes jeg er veldig fint, sier han.

– Stor takk til kurslederne og Mitt valg. Det er godt at det digitale kan fungere så godt nå når det er så viktig at vi får det til!, sier rektor på Vestby ungdomsskole.

Artikkelen er også distribuert på  https://www.facebook.com/vestbylions